pasta z makreli i papryki

4.49 (191 ocen)

  • 15 min

Pasta kanapkowa to moje ulubione danie na śniadanie. Do tego świeży chrupiący chlebek i więcej nic nie trzeba. Szczególnie lubię pasty rybne, dlatego robię ja na różne sposoby. Do tej dodałam paprykę i żółty ser.

  • 15 min

Składniki:

  • nieduża wędzona makrela
    3-4 łyżki startego żółtego sera
    kawałek czerwonej papryki
    kawałek cebuli
    2 ogórki konserwowe
    2 łyżki majonezu
    pieprz
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasty Pasta rybna

Pasta z makreli i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę przebrać z ości. Czerwoną paprykę i ogórki pokroić w kosteczkę. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i przyprawić pieprzem.

Porady

Solić już nie trzeba, ryba jest wystarczająco słona.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować