Pasta kanapkowa z cukinią

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Bardzo lubię takie smarowidła. Polecam.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 małe cukinie
    5 jajek ugotowanych na twardo
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    4 plastry sera żółtego
    1,5 łyżeczki wegety
    0,5 łyżeczki kolorowego pieprzu
    0,5 łyżeczki soli
    Oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta kanapkowa z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć i pokroić w małe kostki. Wegetą przyprawić cukinię, rozgrzać oliwę na patelni i usmażyć cukinie do miękkości, tak aby woda wyparowała.
  • 2. Pod koniec smażenia dodać tuńczyk i jeszcze chwilę smażyć.
  • 3. Jajka i ser pokroić w drobną kostkę, wsypać do miski. Do miski dodać również cukinię z tuńczykiem. Przyprawić solą i kolorowym pieprzem.
  • 4. Pastę dobrze wymieszać. Włożyć na ok. 20 minut do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować