• Pasta jajeczna z szynką i kiszonym ogórkiem

    Dodane przez: justi2401

  • Doskonała jako przystawka do chlebka lub krakersów na wszelkie imprezy, a także na pożywne śniadanie lub kolację.

  • Składniki

    -3 ugotowane na twardo jaja
    -3 plastry szynki
    -1 duży kiszony ogórek
    -1 rzodkiewka
    -1 mała cebulka
    -2-3 łyżki majonezu
    -sól i pieprz do smaku

  • Sposób przygotowania

    1.

    Jajka obieramy, rozdrabniamy i wrzucamy do miseczki. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę szynkę, cebulę i rzodkiewkę.

    2.

    Z ogórka wyciskamy sok, kroimy w kosteczkę i dodajemy do miski. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, zdrowie_na_talerzu, dania_dla_urody, przystawka, Jajka, pasta jajeczna, cebula, szynka, majonez, ogórki kiszone, śniadanie, rzodkiewka, jaja, kolacja, na imprezy, na rodzinne spotkania
  • 0 komentarzy

Dodane przez: justi2401

justi2401 369

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-12-04T10:07:16+01:00

276 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »