Paprykowa pierś pieczona w rękawie

5 (164 ocen)

  • 40 min

Pierś jest miękka, soczysta i aromatyczna :)

  • 40 min

Składniki:

  • - 1 podwójna pierś z kurczaka
    - 1 łyżeczka słodkiej papryki
    - 0,5 łyżeczki ostrej papryki
    - 3 łyżki oleju
    rękaw do pieczenia,
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paprykowa pierś pieczona w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki łączymy z olejem do powstania jednolitej masy.
  • 2. Do woreczka wkładamy, umyte i oczyszczone z błonek piersi. Następnie wlewamy paprykową mieszankę. Zawiązujemy woreczek do pieczenia i energicznie potrząsamy w celu równomiernego rozłożenia się przypraw na mięsie,
  • 3. Rękaw z drobiem wkładamy do blaszki do pieczenia lub naczynia żaroodpornego. Piec 30 minut w rozgrzanym piekarniku.

Porady

W zależności od gustu możemy zmniejszyć lub zwiększyć ilość papryki przy doprawianiu mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować