Perliczka pieczona w rękawie

4.48 (169 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

dzikie ptactwo

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 perliczka
    sól
    pieprz ziołowy staropolski
    hyzop
    czosnek niedźwiedzi
    1/4 pomarańczy

    rękaw do pieczenia
    ziemniaki
    marchewka z groszkiem lub inna sałatka
Wystaw ocenę:

4.48 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Perliczka pieczona w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Perliczkę myjemy, osuszamy, nacieramy oliwą, solą, pieprzem ziołowym, posypujemy hyzopem i czosnkiem niedźwiedzim po czym i skrapiamy sokiem z pomarańczy i umieszczamy w rękawie do pieczenia, zawiązujemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
    Piekarnik ustawiamy na temp 200 st i po nagrzaniu wstawiamy perliczkę na 1 godzinę .
    Przy okazji możemy też upiec ziemniaczki.
    W międzyczasie przygotowujemy też marchewkę z groszkiem podprawiając śmietaną kremówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dziczyzna Perliczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować