Mieszkam z ukochaną babcią, która bardzo lubi gotować. Chętnie dzieli się ze mną swoimi kulinarnymi sekretami. Wiele czasu spędzamy razem w kuchni.
Składniki:
1/2 kg grzybów
1 cebula
2 papryki (mogą być kolorowe)
100 ml śmietany lub jogurtu
50 ml rosołu (może być z kostki)
sól
pieprz
1 łyżka mąki
natka pietruszki
masło
Paprykarz grzybowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy w piórka. Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy w plasterki. Mieszamy z cebulą i dusimy na maśle.
2.Gdy z grzybów odparuje nieco płynu, dodajemy rosół i pokrojone w średnią kostkę papryki. Przyprawiamy. Gdy grzyby i papryka zmiękną, zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką. Chwilę gotujemy.
3.Paprykarz posypujemy posiekaną natką. Podajemy z ryżem lub dowolną kaszą.
Komentarze