Paprykarz grzybowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mieszkam z ukochaną babcią, która bardzo lubi gotować. Chętnie dzieli się ze mną swoimi kulinarnymi sekretami. Wiele czasu spędzamy razem w kuchni.

Składniki:

  • 1/2 kg grzybów
    1 cebula
    2 papryki (mogą być kolorowe)
    100 ml śmietany lub jogurtu
    50 ml rosołu (może być z kostki)
    sól
    pieprz
    1 łyżka mąki
    natka pietruszki
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paprykarz grzybowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka. Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy w plasterki. Mieszamy z cebulą i dusimy na maśle.
  • 2. Gdy z grzybów odparuje nieco płynu, dodajemy rosół i pokrojone w średnią kostkę papryki. Przyprawiamy. Gdy grzyby i papryka zmiękną, zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką. Chwilę gotujemy.
  • Paprykarz grzybowy 3. Paprykarz posypujemy posiekaną natką. Podajemy z ryżem lub dowolną kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.98 (177 ocen)

Zdobywca nagrody

Żurek grzybowy

To może cię zainteresować