Pałki kurczaka w sosie Tikka Masala

4.5 (173 ocen)

  • 50 min

Bardzo smaczne, a zarazem banalnie proste danie obiadowe z nutą orientu. Polecam szczególnie tym, którzy nie mają zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu.

  • 50 min

Składniki:

  • 6 pałek z kurczaka,
    słoiczek sosu Tikka Masala ( dostępny w większości marketów),
    50 dag pieczarek,
    przyprawa do kurczaka,
    sól,
    ziele angielskie,
    liść laurowy,
    magii,
    olej lub oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Pałki kurczaka w sosie tikka masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki opłukać i osuszyć. Oprószyć przyprawą do kurczaka, niewielką ilością soli i zalać sosem. Pieczarki pokroić w plastry, dodać do pałek, wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać ziele angielskie, liść laurowy, po kilka kropli magii i oleju lub oliwy.
    Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec pod przykryciem około 40 – 45 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować