Ogórki w zalewie musztardowej

4.5 (180 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne ogórki w zalewie z musztardą. Są słodkie, ale dzięki musztardzie mają wyrazisty smak. Idealne jako dodatek do obiadu

  • 2 godz.

Składniki:

  • ogórki
    zalewa:

    1 szkl octu
    5 szkl wody
    3 łyżeczki soli
    5 łyżeczek musztardy
    3 ziela angielskie
    listek laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w zalewie musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki dokładnie umyć i pokroić w plasterki.
  • 2. Nałożyć do słoików, ale nie do pełna (nie należy upychać ogórków, po prostu wrzucać do słoika).
  • 3. Przygotować zalewę: dodać wszystkie składniki zalewy i zagotować.
  • 4. Należy zalać ogórki w słoikach gorącą zalewą, mocno zakręcić słoik, a następnie 5 minut wekować.

Porady

Można również obrać ogórki ze skóry. Jednak pod wpływem zalewy robi się ona i tak bardzo miękka, więc nie jest to konieczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Zalewa Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować