Ogórki w zalewie musztardowej

4.5 (197 ocen)

  • 2 godz.

Mają delikatny smak i stanowią pyszny dodatek do mięs.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 kg ogórków
    6 szklanek wody
    7 łyżek musztardy
    1,5 szklanki octu
    1/2 szklanki cukru
    1,5 łyżki soli
    ziele angielski, liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Musy

Ogórki w zalewie musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obrać, przekroić na ćwiartki i ułożyć w słoikach.
  • 2. Z wody musztardy, octu, soli, ziela i liści laurowych zagotować zalewę. Po zagotowaniu wyciągnąć liście laurowe i ziele angielskie.
  • 3. Zalać ogórki w słoikach i pasteryzować 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Ogórek Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować