Ogórki w zalewie musztardowej

4.99 (197 ocen)

Bardzo smaczne ogórki w musztardowej zalewie.Mają fajny słodko-kwaśny smak.

Składniki:

  • ok. 3 kilogramy ogórków

    Zalewa:

    1 litr wody

    1 szklanka octu

    1,5 szklanki cukru

    5 łyżek musztardy

    4 łyżeczki soli

    5 liści laurowych

    5 ziaren ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.99 (197 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Kanapki Dodatki

Ogórki w zalewie musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy nie obierając ich, kroimy w ćwiartki, układamy do umytych i wyparzonych słoików.Składniki zalewy zagotowujemy, zalewamy poukładane ogórki w słoikach, zakręcamy.Pasteryzujemy następnego dnia przez ok. 5-10 minut od momentu zagotowania.

Porady

Mogą być doskonałym dodatkiem do obiadu jak i również na kanapki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować