1.Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, cukier wanilinowy i zmielony ser. Dokładnie wymieszać. Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao.
2.Układanie chatki: Rozłożyć folię aluminiową, a na niej trzy rzędy herbatników na długość 6 herbatników. Posmaruj je ciemną częścią masy i na każdy ponownie połóż herbatnik. Jasną część sera należy wyłożyć na środkowy pas herbatników. Podnosić folię, trzymając po bokach i unosząc 2 zewnętrzne rzędy herbatników, aż zetkną się ich krańce i powstanie chatka. Wstawić na ok. godzinę do lodówki.
3.Po wyjęciu można ozdobić ciasto polewą z rozpuszczonej czekolady.
Porady
Czekolada do polewy może być mleczna i gorzka. Ja połączyłam obie, dzięki czemu polewa wyszła idealna.
Komentarze