Odchudzone spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Koperek, pietruszkę opłukać, osuszyć, posiekać. Wszystko dodać do mięsa mielonego, wbić jajka.
2.Wszystko dokładne wymieszać i doprawić do smaku.
3.Mokrymi rękoma formujemy pulpeciki, wielkości orzecha włoskiego.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu dolewając jedną łyżkę oliwy.
4.Pomidory z puszki wraz z sokiem wkładamy do blendera i miksujemy na gładką masę. W garnku roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, szklimy. Gdy cebula będzie gotowa dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zmiksowane pomidory, koncentrat pomidorowy, przyprawiamy do smaku. Do gotującego się sosu wrzucamy pulpeciki. Gdy mięso będzie gotowe dolewamy śmietanę i posiekaną bazylię, koperek i pietruszkę.
5.Smacznego!
Porady
Zamiast mieszanego mięsa mielonego można pulpeciki zrobić zmielonych piersi z kurczaka wtedy jeszcze bardziej odchudzimy naszą potrawę,
Komentarze