• Naleśniki z mąki kukurydzianej

    Dodane przez: Elżbieta Iwanicka

  • Naleśniki dla osób na diecie bezglutenowej i nie tylko - skuszą swoim pięknym kolorem każdego.

  • Składniki

    1/2 litra mleka
    ok. 1 szklanka mąki kukurydzianej
    1 jajko
    szczypta soli
    odrobina oleju do smażenia

  • Sposób przygotowania

    1.

    Do garnka wlewamy mleko, dodajemy około pół szklanki przegotowanej wody, jajko, szczyptę soli i dosypujemy tyle mąki kukurydzianej, aby ciasto łatwo wylewało się z chochelki.

    2.

    Na rozgrzaną patelnię wlewamy kilka kropel oleju do smażenia, który rozścieramy po dnie patelni złożonym papierowym ręcznikiem. Smażymy dość cienkie naleśniki, a przed każdym wylaniem ciasta pocieramy natłuszczonym ręcznikiem dno patelni. Po usmażeniu podajemy je z ulubionym farszem.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    zdrowie_na_talerzu, naleśniki, mąka kukurydziana
  • 1 komentarz
    • Konto nieaktywne
      2013-02-03T09:52:44+01:00 Konto nieaktywne
      ciekawy przepis i ten kolor, zrobię wkrótce

Dodane przez: Elżbieta Iwanicka

Elżbieta Iwanicka 40

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-02-03T08:54:44+01:00

3483 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »