Ciasto z mąki kukurydzianej

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ciasto smakuje moim dzieciom, Patrycji i Maksymilianowi. Mogą je jadać osoby na diecie bezglutenowej.

Składniki:

  • ● 4 łyżki mąki kukurydzianej
    ● 4 jajka
    ● kilka łyżek konfitury
    ● olej do posmarowania formy
    ● cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z mąki kukurydzianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z mąki kukurydzianej 1. Z białek ubijamy sztywną pianę.
    Żółtka mieszamy mikserem
    na wolnych obrotach w osobnym
    naczyniu. Nie przerywając
    ucierania, stopniowo dodajemy
    na przemian po łyżce mąki kukurydzianą
    i piany.
  • 2. Małą formę do ciasta wykładamy
    papierem do pieczenia
    i smarujemy olejem. Wylewamy
    ciasto i pieczemy ok. 45 minut
    w temp. 180 °C. Gdy ostygnie,
    posypujemy cukrem pudrem
    i polewamy konfiturą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka kukurydziana

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować