Budyń z mąki kukurydzianej

4.47 (168 ocen)

  • 15 min

Połączenie kaszki i budyniu, deser nie tylko dla dzieci.

  • 15 min

Składniki:

  • szklanka mleka
    mała łyżeczka masła
    łyżeczka miodu
    żółtko
    2 płaskie łyżki mąki kukurydzianej

    kropelki czekoladowe do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.47 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Kaszka

Budyń z mąki kukurydzianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 220 ml mleka zagotować w rondelku, razem z miodem i masłem. Żółtko zmiksować z resztą mleka i mąką. Wlać do gotującego się mleka. Gotować około 3 minuty, do momentu zgęstnienia. Udekorować wg uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kasza Mąka kukurydziana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować