Naleśniki po meksykańsku

4.5 (146 ocen)

  • 20 min

Potrawa ta jest bardzo smaczna i fajna na domowe przyjęcie .

  • 20 min

Składniki:

  • mąka kukurydziana 15 dekagramów +
    maka pszenna jasna 550 15 dekagramów +
    jajka 3 sztuki
    mleko 2 szklanki +
    sól 1 szczypta
    Mielone mięso wieprzowe 60 dekagramów +
    czosnek 3 ząbki
    cebula (drobno posiekana) 2 sztuki
    pomidory krojone z puszki 1 opakowanie
    fasola czerwona w puszce 1 opakowanie
    chili w proszku 3 szczypty
    pieprz i sól 3 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki,jajek ,mleka i szczypty soli robimy ciasto na nalesniki (dosypać maki jak za rzadkie lub mleka jak za gęste w razie ptrzeby) i smażymy.Odstawiamy pod pokrywką żeby nie wyschły.
    2Mięso mielone podsmażamy na ceulce ,doprawiamy czosnkiem,solą,pieprzem i chili do smaku.Dodajemy pomidory z puszki,fasolę i dusimy na małym ogniu.Gdy sos odparuje nakładamy farsz na naleśniki i zwijamy.
    3Gotowe naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym,posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku w 170st ok 5-10 min. Mozna polać sosem tabasco lub meksykańskim.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować