• Pampuchy z nadzieniem

    Dodane przez: ania602

  • Zwykle podawane na słodko u mnie wersja obiadowa

  • Składniki

    ciasto;

    30dag maki

    2dag drożdży

    1/2 łyzeczki cukru

    1/2szklanki mleka

    1jajko

    1żółtko

    łyżka masła

    szczypta soli



    nadzienie;

    mała kostka półtłustego sera

    3-4 ugotowane zmielone ziemniaki

    1 cebula(usmażona)

    sól,pieprz do smaku

    Wszstko razem mieszamy i doprawiamy,ja do farszu dodaję trochę skwarek z boczku

  • Sposób przygotowania

    1.

    Drożdże rozetrzyj z cukrem,ciepłym mlekiem i mąką tak aby rozczyn był lejący.Odstaw do wyrośnięcia.Do maki dodaj wyrosnięte drożdże,jajka,masło,szczyptę soli i wyrób gładkie ciasto.Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce aż wyrośnie.Ciasto rozwałkuj na centymetrowy placek,wycinaj szklanką krążki i nakładaj farsz.Krązki zlepiaj po dwa lub z jednego formuj kulki.Gotuj na parze na płaskim sitku lub ściereczce obwiązanej na garnku z wrzącą wodą i przykrytym dużą metalową miską.Po 5-10 min pampuchy są gotowe ,ja podaję polane sosem pieczarkowym.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    Przepis nie ma słów kluczowych:

  • 0 komentarzy

Dodane przez: ania602

ania602 12

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-05-01T20:14:56+02:00

237 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »