• Dla 4 osób

Bardzo smaczne danie na obiad jak i na kolację z przyjaciółmi .

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 225 g. mąki razowej
    1/2 łyżeczka soli
    200ml. wody
    100 g.sklarowanego masła
    dodatkowo mało do smażenia
    1filet z kurczaka
    2-3 łyżki kukurydzy z puszki
    1 cebula pokrojona i zrumieniona na maśle
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Paranty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.

    Mąkę ,sól,wodę i masło wymieszać w misce i zagnieść gładkie ciasto.Podzielić na 6-8 porcji i rowałkować na stolnicy.Placki posmarować masłem,złożyć na pół a następnie zwinąć w rulonik.Każdy z nich spłaszczyć w dłoniach i ponownie rozwałkować na placek.

    2.

    Filet z kurczaka drobno pokroić w kostkę ,obsypać garam masalą,ostrą papryką,kurumą i smażyć na tłuszczu.Dodać zrumienioną cebulę i kukurydzę ,wmieszać i wystudzić.

    3.

    Na każdym placku nakładać ok.łyzki kurczakowego nadzienia , składać placki na pół i zlepić brzegi.Na patelni rozgrzać masło i delikatnie układać paranty.Smażyć z obydwu stron n złotobrązowy kolor,podawać z sosem czoskowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Turecka Smażenie Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Paranty nadziewane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Paranty nadziewane

ania602 Przepis pochodzi z kuchni indyjskiej 30 min

To może cię zainteresować