Miodowa krówka

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Miód i orzechy to niezawodne połączenie nie tylko na święta

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    * 3,5 szklanki mąki pszennej
    * 2 jajka
    * 1/3 szklanki cukru
    * 2 łyżki miodu
    * 15 dag margaryny
    * 2 łyżeczki sody oczyszczonej;
    Dodatkowo
    * gotowy krem karpatka (np. Delekta w 5 minut) + mleko do jego przygotowania
    * puszka gotowanego mleka słodzonego (gotowa masa krówkowa)
    * połówki orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery

Miodowa krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Obie rozwałkować, ułożyć w prostokątnych blachach o wymiarach 25x36cm i upiec na złoto w 170*C. Ostudzić. Przygotować krem karpatkowy wg przepisu na opakowaniu. Jeden placek posmarować 1/4 masy krówkowej i nałożyć krem. Przykryć drugim plackiem. Ten posmarować resztą masy krówkowej. Ułożyć na masie połówki orzechów. Ciasto przykryć folią aluminiową i schłodzić. Kroić najlepiej na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_01-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować