Królewskie ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ze składników wyrobić kruche ciasto. Podzielić na pół. Ciasto rozwałkować na 2 prostokątnych blaszkach. Ciasto ponakłuwać, rozsmarować na obu plackach dżem porzeczkowy. Zrobić sztywną bezę. Po połowie rozsmarować na plackach. Orzechy posiekać i razem z migdałami posypać bezy na plackach. Tak przygotowane placki upiec na złoto w 150*C z termoobiegiem (można piec jednocześnie kładąc jedną blaszkę na drugiej na krzyż). placki wystudzić. Przygotować krem wg instrukcji na opakowaniu. Kremem przełożyć placki, lekko docisnąć. Schłodzić kilka godzin.
Porady
Gotowy krem karpatkowy jest mniej kaloryczny od przygotowanego na bazie budyniu i masła, a równie smaczny. Wybór należy do Was :-)
Komentarze