miodowa krówka

5 (160 ocen)

  • 60 min

przypomina mi czas świąt

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    1/3 szklanki cukru
    2 łyżki miodu
    15 dag margaryny Palma
    2 łyżeczki sody oczyszczonej;
    puszka gotowanego mleka słodzonego gotowa masa krówkowa
    krem;
    0,5 l mleka
    2 łyżki mąki przennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    0,5 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    1 kostka margaryny palmy
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Miodowa krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Obie rozwałkować i ułożyć w prostokątnych blachach. Obie upiec na złoto w 170*C. Ostudzić. Jeden placek posmarować 1/4 masy krówkowej i nałożyć krem. Przykryć drugim plackiem. Ten posmarować resztą masy krówkowej
    przygotowanie kremu
    z mleka cukru mąki i cukru waniliowego ugotować budyń do gorącego budyniu dodać margarynę palmę i wymieszać na jednolitą masę,ciasto smarować gorącą masą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować