Mielone z kapustą

5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię je już od dawna i zawsze wszystkim smakują. Naprawdę palce lizać!

Składniki:

  • ● 1/2 kg mielonego mięsa
    ● 1/2 kg poszatkowanej kapusty białej lub pekińskiej
    ● 3 jajka
    ● 8 łyżek kaszy manny
    ● 2 torebki ryżu
    ● cebula
    ● przyprawy
    ● bułka tarta
    Zalewa:
    ● 5 szklanek wody
    ● mały keczup
    ● mały przecier pomidorowy
    ● sól, cukier
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy.
    Z masy formujemy
    klopsiki. Obtaczamy je w bułce
    tartej i smażymy
  • 2. Składniki na zalewę zagotowujemy
    i gorącą zalewamy
    mielone. Gotujemy godzinę
    na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować