Mielone z kapustą kiszoną

3.86 (7 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Obłędnie smaczne kotlety mielone z dodatkiem kapusty kiszonej, znikają ze stołu kilka chwil. Kotlety wykonane według tego przepisu są smaczne, sycące a także z całą pewnością będą smakowały całej rodzinie. Dodatkowo są one dość proste w przygotowaniu.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 całe jajko
    • 1 cebula
    • 2 łyżki bułki tartej oraz do panierki
    • ½ kg kapusty kiszonej
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • Sól
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

3.86 (7 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Mielone z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą.
    Dodaję odsączoną z soku, pokrojoną kapustę kiszoną oraz obraną drobno pokrojoną cebule.
  • kotlety 2. Wyrabiam dokładnie masę mięsną, robię okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
  • kotlety 3. Kotlety gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować