Mielone na patyku z grilla

4.5 (145 ocen)

Dobrze przyprawione i upieczone na grillu smakują lepiej od tradycyjnych kotletów z patelni.

Składniki:

  • 500 g mieszanego mięsa mielonego
    100 ml wody
    100 ml oleju
    pieprz, sól
    1 czerwona cebula
    2 łyżki papryki słodkiej w proszku
    1 duża garść natki pietruszki

    4-5 długich i drewnianych patyków
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Grill

Mielone na patyku z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki z mielonego 1. Cebulę i pietruszkę poszatkuj drobno. Wszystkie składniki wymieszaj z mięsem, odstaw na 30 minut. Mięso formuj na patykach w podłużny walec. Piecz na grillu często przewracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Pieczenie Mielenie

Podobne przepisy

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Mielone na patyku

To może cię zainteresować