Mazurek z kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na stolnicę wsypałam przesianą mąkę pszenną oraz mąkę kokosową. Dodałam cukier puder. Zrobiłam dołek i wlałam żółtka i dodałam masło miękkie . Nożem raz dwa ciachałam i połączyłam składniki . Zagniotłam szybko ciasto i wstawiłam do lodówki na 1.1/2 godziny do schłodzenia.
2.Wyjęłam ciasto rozwałkowałam na 5 mm i formą serce wykroiłam dwa serduszka .
3. Zostało trochę ciasta jeszcze to zrobiłam ranty do serduszek.
4.Do środka serduszka włożyłam masę krówkową . Zrobiłam dekoracje z białej i deserowej czekolady ( rozpuściłam ja w kąpieli wodnej , różek obcięłam i dekorowałam Przydała się też żurawina i migdały . Mazurek wyszedł bardzo smaczny i bedzie pięknie prezentował się na stole Wielkanocnym.
Komentarze