Mazurek z kajmakiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zbliża się Wielkanoc więc nie może zabraknąć Mazurka na stole . W tym roku będzie serduszko z nutą kokosową i masą krówkową kajmak :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 100 g mąki kokosowej
    200 g mąki pszennej
    90 g cukru pudru
    200 g miękkiego masła
    2 żółtka
    szczypta soli
    Dodatkowo:
    masa krówkowa kajmak
    polewa biała
    polewa deserowa
    polewa mleczna
    migdały płatki do dekoracji
    żurawina suszona do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mazurek z kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mazurek z kajmakiem 1. Na stolnicę wsypałam przesianą mąkę pszenną oraz mąkę kokosową. Dodałam cukier puder. Zrobiłam dołek i wlałam żółtka i dodałam masło miękkie . Nożem raz dwa ciachałam i połączyłam składniki . Zagniotłam szybko ciasto i wstawiłam do lodówki na 1.1/2 godziny do schłodzenia.

  • Mazurek z kajmakiem 2. Wyjęłam ciasto rozwałkowałam na 5 mm i formą serce wykroiłam dwa serduszka .

  • Mazurek z kajmakiem 3. Zostało trochę ciasta jeszcze to zrobiłam ranty do serduszek.
  • Mazurek z kajmakiem 4. Do środka serduszka włożyłam masę krówkową . Zrobiłam dekoracje z białej i deserowej czekolady ( rozpuściłam ja w kąpieli wodnej , różek obcięłam i dekorowałam Przydała się też żurawina i migdały . Mazurek wyszedł bardzo smaczny i bedzie pięknie prezentował się na stole Wielkanocnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować