Marchew Pasteryzowana

4.45 (193 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

po otwarciu gotowa do spożycia

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Dowolna ilosć młodziutkiej marchewki,oczyszczonej
    ZALEWA:
    8 Szklanek wody
    3 łyżeczki cukru
    3 łyżeczki grubej soli kamiennej.
Wystaw ocenę:

4.45 (193 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marchew pasteryzowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować składniki zalewy.
    Marchewki układać na stojąco i dosyć scisło w słoikach.
    Zalać gorącą zalewą.
    Szczelnie zamknąć i pasteryzować ok. 2 godziny .
    Zimą wystarczy podgrzać na masełku, dodać groszek, doprawić i mamy gotową surówkę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować