MARCHEW GLAZUROWANA

4.47 (168 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

doskonały dodatek do kurczaka w panierce kokosowej lub bułce tartej.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie, 450 gram mini marchewek mrożonych / Hortex/
    1 łyżka syropu klonowego
    1 łyżka miodu naturalnego
    1 łyżka cukru
    Masło z odrobiną oleju, razem ok 2 łyżki ,do smażenia
    2 Litry wody+ 1 płaska łyżeczka soli, 2 łyżeczki cukru i 2 łyżki masła.
Wystaw ocenę:

4.47 (168 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Marchew glazurowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MARCHEW GLAZUROWANA 1. Zagotować wodę z solą, cukrem, masłem.

    Na wrzątek wrzucić marchewkę , nie rozmrażałam jej.
    Ugotować do miękkosci.Osączyć.

    Na patelni stopić masło z odrobiną oleju, dodać miód, syrop klonowy i cukier, od razu wrzucić marchewki.Przemieszać i chwilę potrzymać na małym ogniu, aby marchewki ładnie obkleiły się sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować