Makaron z owocami morza

3.5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosty i smaczny przepis na śródziemnomorski makaron

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu spaghetti,
    oliwa z oliwek,
    20 krewetek mrożonych,
    4 małe kalmary mrożone,
    1/2 papryczki chilli,
    4 ząbki czosnku,
    garść natki pietruszki,
    2 łyżki masła,
    sól, pieprz,
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z owocami morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy aldente. Krewetki i kamary rozmrażamy, oczyszczamy i osuszamy w papier kuchenny.
    Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekany czosnek oraz papryczkę, dodajemy owoce morza, doprawiamy, smażymy z 3-4 minuty na mocnym ogniu. Następnie dodajemy makaron, całość dokładnie mieszamy i zmniejszamy ogień. Na koniec dodajemy masło oraz posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalmary Krewetki Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować