Libańska z mięsem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pracując w Libanie poznałam tamtejszą kuchnię. Jej podstawą są warzywa. Stamtąd właśnie przywiozłam przepisy na zdrowe i tanie dania.

Składniki:

  • ● 40 dag mielonego mięsa wołowego
    ● posiekana natka pietruszki
    ● przyprawy: po 1/2 łyżeczki cynamonu i mielonych goździków, przyprawa uniwersalna, sól, pieprz
    ● olej
    ● 5 ugotowanych średnich ziemniaków
    ● czerwona papryka
    ● cukinia
    ● bakłażan
    ● 1 czerwona i 3 białe cebule
    ● 3 duże pomidory
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Libańska z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Libańska z mięsem 1. Mięso mieszamy z pokrojoną
    w kostkę 1 białą cebulą i zmiksowanym
    pomidorem, natką
    i przyprawami. Wykładamy na
    dno wysmarowanego olejem
    naczynia.
  • Libańska z mięsem 2. Następnie układamy warstwami
    pokrojone w plastry: ziemniaki, paprykę, cebule, cukinię,
    bakłażana i 2 pomidory.
    Posypujemy przyprawa uniwersalna i wlewamy
    2 szkl. wody. Dusimy 45 minut
    pod przykryciem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Libańska

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tabbuleh

To może cię zainteresować