Tabbouleh - sałatka libańska

4.48 (153 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna, lekka sałatka. Idealna na śniadanie lub kolację.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kasza bulgur 100 gramów
    ogórek zielony 1 sztuka
    cebula czerwona 1 sztuka
    pomidory 2 sztuki
    natka pietruszki 1 pęczek
    sok z cytryny 3 łyżki
    oliwa z oliwek 3 łyżki
    sos sałatkowy koperkowo-ziołowy 1 opakowanie
    pieprz czarny do smaku
    sól
Wystaw ocenę:

4.48 (153 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Tabbouleh - sałatka libańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę bulgur ugotować w osolonej wodzie na sypko. Odcedzić, a gdy przestygnie, wrzucić do miski.
    Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Cebulę czerwoną i pomidory również pokroić w kostkę. Dodać do kaszy.
    Natkę pietruszki wypłukać, posiekać i dodać do reszty składników.
    Przygotować sos: oliwę wymieszać z sokiem z cytryny oraz sosem sałatkowym. Dodać do sałatki, wymieszać. Przyprawić do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza bulgur Ogórek Pomidor Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować