Muffinki jogurtowe z chałwą i porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

szybkie w wykonaniu i smaczne

  • 60 min

Składniki:

  • • mąka 20 dag
    • cukier 1/4 szkl
    • soda 1 łyżeczka
    • cukier waniliowy 1/2 szt
    • jajko 1 szt
    • jogurt 1/2 szkl
    • masło 1 łyżka
    • olej 1 łyżka
    • sól 1 szczypta
    • porzeczki
    • czekolada do pieczenia
    • chałwa 10 da

Muffinki jogurtowe z chałwą i porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffiny 1. Suche składniki wymieszać, dodać jogurt, jajko, olej i masło. Wymieszać łyżką ciasto. Nakładać w foremki do muffinek do ¾ wysokości, na wierzchu posypać pokruszoną chałwą (około ½ łyżeczki na każdą babeczkę), czekoladą i porzeczkami. Piec w nagrzanym piekarniku 170 stopni C około 20 minut. Po wystudzeniu udekorować porzeczkam

Komentarze

Podobne przepisy