Letnie czekoladowe naleśniki z kremem jogurtowo śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski od blendera wsypuję mąkę, dodaję, jajka, wodę gazowaną, mleko, szczyptę soli, 1 łyżkę oleju rzepakowego, szczyptę soli, kakao i całość miksuje blenderem. Ciasto wstawiam na 30 minut do lodówki. Naleśniki smażę na rozgrzanej patelni na oleju rzepakowym. Śmietanę kremówkę miksuję z dodatkiem cukru waniliowego i dodaję pod koniec jogurt grecki. Delikatnie mieszam już łyżką. Każdy naleśnik smaruję kremem zwijam w rulon i dekoruję, malinami, truskawkami, borówkami, czarną porzeczką, z jabłka wycinam listki. Truskawki miksuję blenderem i polewam talerz. Dekoruje płatkami migdałów i listkami świeżej mięty.
Komentarze