Przepis jest w naszej rodzinie od lat. Leczo robiła moja babcia, robi mama, siostra, a teraz też i ja...

Składniki:

  • 1/2 kg pieczarek,
    4 ogórki kiszone,
    3 marchewki,
    1/2 kg mięsa mielonego,
    puszka groszku,
    3 cebule,
    kawałek selera i pora,
    1/2 kg kiełbasy zwyczajnej,
    przecier pomidorowy,
    sól, pieprz,
    1/2 łyżeczki ostrej papryki,
    łyżeczka przyprawy do lecza,
    1i1/2 łyżeczki mąki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać, pokroić w kosteczkę. Zalać ok. 3 l wody, doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości.
  • 2. Warzywa obrać, pokroić w kosteczkę. Zalać ok. 3 l wody, doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości. Grzyby obrać, pokroić w dość dużą kostkę. Obsmażyć na oleju. Cebulkę posiekać i zeszklić. Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i podsmażyć.
  • 3. Z mięsa formować małe klopsiki, obsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Wszystko dodać do warzyw. Zagotować. Dodać przecier, zaciągnąć wodą z mąką, doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować