Łagodny krem chrzanowy

3.33 (3 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Maria Murawska, Toruń.W medycynie ludowej chrzan od wieków cieszył się popularnością, więc i my nauczmy się korzystać z jego cudownych właściwości.

  • Łatwy

Składniki:

  • - chrzan (świerzo utartego): 100 gramów
    - śmietana (gęstej): 200 mililitrów
    - cytryna (sok z cytryny): 1 sztuka
    - cukier (doprawić wg. uznania): 2 łyżeczki
    - sól (doprawić wg. uznania): 2 szczypty
    - musztarda (doprawić wg. uznania): 1 sztuka
    - jabłko (tarte, wg. uznania): 1 sztuka
    - zielona pietruszka (bazylia lub koperek wg. uznania): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

3.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Łagodny krem chrzanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy śmietanę, dodajemy chrzan i mieszamy, podgrzewając. Nie doprowadzamy do zagotowania (gotowany chrzan traci na wartości).
  • 2. Całość przekładamy do słoiczka. Tuż przed podaniem doprawiamy sokiem z cytryny, solą, cukrem i przyprawami. Podajemy z jajkami, posypane posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować