Kulki kokosowe

4.5 (168 ocen)

  • Łatwy

Kokosowa rozkosz.

  • Łatwy

Składniki:

  • - wiórki kokosowe: 200 gramów
    - śmietana 30 %: 100 mililitrów
    - masło: 60 gramów
    - cukier puder: 75 gramów
    - czekolada tabliczka: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kulki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku pogrzewamy masło i śmietanę, nie doprowadzamy do wrzenia. Wiórki mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy do rozpuszczonego masło i śmietany, wszystko dokładnie łączymy. Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na foli aluminiowej. Wkładamy do lodówki na ok 1h. Czekoladę rozpuszaczmy w kąpieli wodnej. Kulki nadziewamy na wykałaczki i zanurzamy w czekoladzie, układamy na folii. Wkładamy do lodówki na ok 1 h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować