Kokosowe kulki

4.98 (168 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smak kulek zaskoczy wiele podniebień.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko skondensowane słodzone: 400 mililitrów
    - wiórki kokosowe: 230 gramów
    - masło: 30 gramów
    - wiórki kokosowe do obsypania: 70 gramów
Wystaw ocenę:

4.98 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowe kulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku umieścić mleko skondensowane i masło. Rondelek podgrzewać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje mieszając około 20 min. Rondelek usunąć z ognia, dodać wiórki i całość dobrze wymieszać. Z masy uformować kulki obsypać resztą wiórków i wyłożyć na papier do pieczenia, studzić przez 20 min. i włożyć do lodówki na 1,5 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować