Kokosowe kulki

4.78 (181 ocen)

  • 40 min

Bardzo słodki deser bez pieczenia.

  • 40 min

Składniki:

  • mleko skondensowane słodzone 400 ml
    wiórki kokosowe 230 g
    masło 30 g
    wiórki kokosowe do obsypania 70 g
Wystaw ocenę:

4.78 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowe kulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku umieścić mleko skondensowane i masło. Rondelek podgrzewać na małym ogniu, aż masa zgęstnieje mieszając około 20 min. Rondelek usunąć z ognia, dodać wiórki i całość dobrze wymieszać. Z masy uformować kulki obsypać resztą wiórków i wyłożyć na papier do pieczenia, studzić przez 20 min. i włożyć do lodówki na 1,5 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować