Kruche babeczki

0 (0 ocen)

  • 50 min

Babeczki to bardzo smaczna i ciekawa opcja na każdą okazję. Można je dekorować jak tylko dusza zapragnie. Świetny pomysł na urodziny dla Twojej pociechy. Z pewnością posmakuje każdemu.

  • 50 min

Składniki:

  • 30 dkg mąki pół na pół tortowej i krupczatki
    15 dkg masła lub margaryny
    10 dkg cukru pudru
    3 surowe żółtka
    2-3 łyżki śmietany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki

Kruche babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przesianą mąkę posiekać z margaryną, cukrem, żółtkami i śmietaną, wyrobić i zostawić w chłodnym miejscu na 10 min.
  • 2. Foremki ułożyć na stolnicy, wywałkować ciasto i na wałku przenieść na foremki, ręką przyciskać silnie ciasto do foremek, wtłaczając do środka.
  • 3. Zdjąć okrawki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. i upiec na złoty kolor. Po upieczeniu obrócić foremki do góry dnem i popukać aż wyjdą. Ostudzić.

Porady

Można napełniać bitą śmietaną, kremem karpatkowym, budyniowym lub gotowaną masą serową i udekorować owocami, bakaliami, czekoladą lub innymi różnościami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować