" Królewski sernik z brzoskwiniami , bezą i bitą śmietaną "

5 (196 ocen)

  • 60 min

Królewski , bardzo kremowy i delikatny sernik z brzoskwiniami , bezą i kremową bitą śmietaną.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:

    - ser biały dwukrotnie mielony – 1 kg
    - masło – 175 g
    - cukier – 1 szklanka
    - żółtka – 8 szt
    - białka – 8 szt
    - olejek cytrynowy do ciast – 1 op
    - brzoskwinie – 1 puszka
    - budyń waniliowy – 2 opakowania



    Beza :

    - białko – 4 szt
    - cukier puder – 8 łyżek



    Dodatkowo :

    - brzoskwinie - 2 szt
    - śmietana 36% - 150 ml
    - świeża mięta - 1 pęczek
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Beza

" królewski sernik z brzoskwiniami , bezą i bitą śmietaną " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:

    Masło ucieramy z cukrem na gładką masę.

    Dodajemy żółtka , olejek , a następnie budynie i cały czas miksujemy.

    Dodajemy zmielony ser i dalej ucieramy , do połączenia się składników.

    Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i dodajemy do masy serowej.

    Mieszamy bardzo delikatnie łyżką.

    Wkładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

    Układamy pokrojone i odsączone na sitku cząstki brzoskwiń.

    Wkładamy do nagrzanego piekarnika.

    Pieczemy 60 minut w 170C.



    Beza:

    Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno.

    Pod koniec dodajemy cukier puder.

    Masę bezową wykładamy po 50 minutach pieczenia na gorący ser i zapiekamy jeszcze 10 minut.

    Zostawiamy w piekarniku do ostudzenia.

    Zdobimy ubitą śmietaną ( tworząc duże kleksy ) , cząstkami brzoskwiń i listkami świeżej mięty!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować