Krem z camemberta

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sycąca, aksamitna zupa z brokułem ugotowanym na parze dla równowagi ;)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - bulion warzywny: 1 litr
    - cebula duża: 2 sztuki
    - camembert: 20 dekagramów
    - śmietana 18%: 2 łyżki
    - masło: 2 łyżki
    - brokuł: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Krem z camemberta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na maśle.
  • 2. Do gorącego bulionu dodać cebulę i kawałki sera. Gotować razem 15 min. Często mieszać, aż camembert się rozpuści.
  • 3. Dodać śmietanę. Doprawić pieprzem. Zmiksować.
  • 4. Brokuły ugotować na parze.
  • 5. Do każdej miseczki włożyć 2-3 różyczki brokuła i zalać kremem.

    Smacznego życzy oliwek :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Camembert Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować