Kotlety mielone ze szpinakiem

4.46 (145 ocen)

  • 40 min

Świetne urozmaicenie "zwykłych" kotletów mielonych.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
    250 g szpinaku mrożonego
    125 g fety
    2 jajka
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    1/2 łyżeczki suszonego tymianku
    1/2 łyżeczki suszonego oregano
    sól, pieprz
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.46 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić na patelni. Wrzucić pokrojony w małą kostkę czosnek, a następnie szpinak, piec około 7 min.
  • 2. Mięso mielone wymieszać z bułką, którą wcześniej należy namoczyć i odcisnąć. Do mięsa dodać jajko oraz wszystkie przyprawy i sól, dokładnie wyrobić.
  • 3. Na ręce formować cienki placuszek z mięsa mielonego, na to nałożyć plasterek fety oraz łyżkę szpinaku, znów nałożyć placek, uformować kotleta.
  • 4. Obtaczamy kotlety w cieście (jajko + 2-3 łyżki mąki) oraz w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Porady

Mój pomysł na sposób podania: biały ryż z sosem z leśnych grzybów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Mięso Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować