ok. 260 g filetu z piersi kurczaka
1/2 czerwonej papryki
garść liści szpinaku
50 g startego żółtego sera
1 cebula
3 jajka
3 łyżki mączki ziemniaczanej
sól
świeżo mielony pieprz
olej do smażenia
Kotlety siekane ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet pokroić w drobną kostkę.Paprykę oraz cebulę również pokroić w kostkę. Liście szpinaku posiekać.
Wymieszać razem wszystkie pokrojone składniki,wbić jajka,dodać mączkę,dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać niewielkie porcje ciasta formując placuszki.
Smażyć po kilka minut z obu stron. Usmażone placki układać na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym by osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Spożywać na ciepło.
Komentarze