Kotlety mielone z marchewką

4.46 (183 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Trochę inne niż zawsze, delikatne w smaku, pyszne.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa z łopatki
    1 średnia marchewka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
    1 łyżeczka majeranku
    pieprz
    sól
    bułka tarta
    smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

4.46 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety mielone z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, czosnek i cebulę zetrzeć na małych oczkach tarki.
  • 2. Do mięsa dodać starte warzywa, jajko i przyprawy. Dokładnie wyrobić i uformować kotlety.
  • 3. Panierować w bułce i usmażyć na złoty kolor. Do usmażonych kotletów dodać 2-3 łyżki wody. Przykryć i dusić 2-3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować