soczyste i delikatne kotlety mielone

4.6 (5 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dwa niezwykłe dodatki sprawiają, że kotlety zmieniają swoje tradycyjne oblicze, miła odmiana klasycznych mielonych, polecam na niedrogi i szybki obiad :)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 gramów mielonej wieprzowiny

    1 mała cebula posiekana

    1 jajo

    2 łyżeczki musztardy

    2 łyżeczki dobrego majonezu

    czosnek wg uznania

    sól

    pieprz

    bułka tarta lub namoczona kajzerka zmielona razem z mięsem

    dodatkowo:

    ok. 1/3 szklanki tartej bułki do obtaczania
Wystaw ocenę:

4.6 (5 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Soczyste i delikatne kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mielone 1. Mięso wymieszać zw wszystkimi składnikami na jednolitą masę.

    Formować kotlety, obtaczać w tartej bułce, smażyć na rumiano z każdej strony.

    Podawać z ziemniakami, frytkami, wg uznania.

Porady

Cebulkę możemy wcześniej podsmażyć, kotlety dodatkowo zyskają na smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone wieprzowe Musztarda Majonez

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować