Kotleciki ziemniaczano - kapuściane

4.5 (192 ocen)

  • 60 min

Zupełnie nowa, pyszna odsłona kotletów z ziemniaków :)

  • 60 min

Składniki:

  • 5-6 średniej wielkości ziemniaków
    1/2 małej główki kapusty
    10 dag żółtego sera
    1 jajko
    2łyżki masła
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
    sól, pieprz, koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki ziemniaczano - kapuściane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie :) 1. Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Podusić. Kapustę drobno poszatkować. W garnku rozgrzać masło, dodać kapustę i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 10 minut. Ser żółty pokroić w kosteczkę. Do ziemniaków dodać kapustę, pokrojony ser, wbić jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i koperkiem. Z tak przygotowanej masy formować niewielkie kotleciki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
  • 2. Podawać z ulubionym sosem lub surówką ( u mnie z duszoną marchewką z cebulą). Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować