Kotlety mielone z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.FARSZ: Cebulę drobno posiekaj, pieczarki pokrój w plastry. Podsmaż na patelni, następnie dodaj Ziarenka Smaku i odrobinę pieprzu. Smaż do odparowania płynu. Wystudź i wymieszaj ze startym żółtym serem.
2.KOTLETY: Cebulę drobno posiekaj. Mięso mielone połącz z jajkiem, przyprawą do mięs oraz posiekaną cebulą. Masę wyrób dokładnie ręką. Jeśli będzie zbyt luźna dodaj do niej nieco bułki tartej. Z mięsa uformuj placuszki. Na środku każdego połóż trochę farszu, który następnie zawiń w mięso mielone. W ten sposób uformuj kotlety. Gotowe kotlety obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Pod koniec smażenia patelnię przykryj pokrywką i smaż chwilę, tak aby kotlety doszły w środku. Podawaj z ziemniakami i ulubioną surówką :)
Komentarze