Kotlety mielone z farszem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Pyszne, zaskakujące - sprawdzą się doskonale jako niedzielny obiad :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Kotlety:
    1/2 kg mielonej szynki wieprzowej
    1 jajko
    1 łyżka przyprawy do mięs Knorr
    1 mała cebula
    bułka tarta do podsypania
    olej do smażenia

    Farsz:
    20 dag pieczarek
    5 dag startego żółtego sera
    1 mała cebula
    1 łyżeczka Ziarenek Smaku, pieprz
    2-3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety mielone z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. FARSZ: Cebulę drobno posiekaj, pieczarki pokrój w plastry. Podsmaż na patelni, następnie dodaj Ziarenka Smaku i odrobinę pieprzu. Smaż do odparowania płynu. Wystudź i wymieszaj ze startym żółtym serem.
  • 2. KOTLETY: Cebulę drobno posiekaj. Mięso mielone połącz z jajkiem, przyprawą do mięs oraz posiekaną cebulą. Masę wyrób dokładnie ręką. Jeśli będzie zbyt luźna dodaj do niej nieco bułki tartej. Z mięsa uformuj placuszki. Na środku każdego połóż trochę farszu, który następnie zawiń w mięso mielone. W ten sposób uformuj kotlety. Gotowe kotlety obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Pod koniec smażenia patelnię przykryj pokrywką i smaż chwilę, tak aby kotlety doszły w środku. Podawaj z ziemniakami i ulubioną surówką :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki Ser żółty Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować