Kotleciki ziemniaczano-kapuściane

4.5 (148 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Tania i smaczna propozycja obiadowe, ja uwielbiam takie połączenie smaków :)

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 300 g mięsa wieprzowego
    4 większe ziemniaki
    1/4 młodej kapusty
    1/2 pęczka koperku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki ziemniaczano-kapuściane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Kapustę szatkujemy, podsmażamy do zwiędnięcia, dodajemy koperek, doprawiamy, smażymy jeszcze 2-3 minuty.
  • 2. Ziemniaki ubijamy, dodajemy kapustę i pokrojone w kostkę mięso, mieszamy, doprawiamy. Z masy ziemniaczanej formujemy kotleciki i obsmażamy z obu stron.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Młoda kapusta Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować