Kotleciki marchewkowo-owsiane

4.49 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem prze szczęśliwą mamą 10-miesięcznej córeczki. Staram się odżywiać zdrowo zarówno siebie, jaki moje maleństwo.

Składniki:

  • ● 4-5 marchewek
    ● 1 szkl. płatków owsianych
    ● sól
    ● pieprz
    ● curry
    ● majeranek
    ● bułka tarta
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki marchewkowo-owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, kroimy
    w talarki. Gotujemy do miękkości
    i rozgniatamy lub mielimy.
  • 2. Oddzielnie, w małej ilości
    wody gotujemy płatki owsiane.
  • 3. Płatki mieszamy z marchewką
    i przyprawami. Masa musi
    mieć zwartą konsystencję (można
    zagęścić bułką tartą).
  • 4. Formujemy nieduże kotleciki,
    obtaczamy w bułce tartej i smażymy
    w głębokim oleju.

Porady

Magdaleny Popovics Kotleciki podajemy na ciepło z ziemniakami, ryżem, z sosami lub na zimno na kanapce. Kotleciki można podawać niemowlętom powyżej 6. miesiąca życia, jeśli przygotujemy je bez przypraw i ugotujemy zamiast smażyć

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować