Kostka kakaowa z kremem cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy z 20 dag cukru na sztywno. Dodajemy żółtka, olej oraz mąkę przesianą z kakao i proszkiem. Delikatnie mieszamy, napowietrzając ciasto. Przekładamy do posmarowanej olejem i posypanej mąką formy (25x37 cm). Pieczemy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 170 °C. Studzimy.
2.Pozostały cukier mieszamy z 300 ml wody i gotujemy
5 minut. Wlewamy kilka kropli olejku rumowego. Studzimy.
3.Krem cytrynowy mieszamy z mlekiem i cukrem i przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
4.Ciasto przekrawamy na dwa placki. Polewamy syropem rumowym i przekładamy połową kremu. Wkładamy do lodówki na godzinę. Ciasto kroimy w kwadraty. Na każdy wyciskamy dekoracyjnie krem, tworząc stożek. Posypujemy startą czekoladą.
Komentarze