Krem z serka waniliowego z nutą cytryny

  • wyświetlono: 767 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszny krem na bazie serka homogenizowanego, który idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek. Sprawdzi się także jako deser, a jego słodycz świetnie przełamuje nuta cytryny. Krem ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt.

DSC_3803k
  • 3 porcje
  • 5min
  • Łatwy

Składniki

350g waniliowego serka homogenizowanego
100g masła
3 łyżki cukru pudru (płaskie)
1 łyżeczka soku z cytryny
odrobina startej skórki cytrynowej

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Krem z serka waniliowego z nutą cytryny

  • 1. Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę i następnie dokładnie zmiksować z serkiem.
    Całość połączyć z sokiem oraz skórką cytrynową.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kremDeserserek homogenizowanykrem waniliowykrem do ciastakrem cytrynowekrem z serka
 

Komentarze

Podobne przepisy

krem budyniowo- śmietanowy

Dodane przez: sammakko

Krem budyniowo- śmietanowy

Przepis mam prosto z Włoch. Krem...

krem czekoladowy z suszonych owoców

Dodane przez: reanja

Krem czekoladowy z naszych suszonych owoców

Zastanawiałam się co zrobić z suszonych...

Domowy krem krówkowy.

Dodane przez: BABECZKA 35

Domowy krem krówkowy

Już nie pamiętam kiedy robiłam...

k

Dodane przez: KuchniaPoli

Krem maślany na bezie szwajcarskiej

Mój pierwszy krem maślany, jestem...

Krem maślano-orzechowy

Dodane przez: Di bloguje

Krem maślano-orzechowy

Krem ma doskonałą konsystencję,...

Krem

Dodane przez: Di bloguje

Krem budyniowo-chałwowy do ciast i tortów

Krem jest przepyszny i idealnie...